Opal Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı (2024)

Opaltaşı, kişiye sağladığı faydalar haricindegörünümü ile de oldukça dikkat çekmekte olan bir doğal taş türüdür. Oldukçanarin bir yapıya sahip olan bu taş, en çok takılarda kullanılmaktadır. Işıltılıyapısı ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir. Opal’in ana yurduAvusturalya olsa da Brezilya ve Meksika’da da çıkarılmaktadır. Türkiye’de iseBilecik, Eskişehir, Kütahya, Eskişehir ve Afyon’da opal yataklarıbulunmaktadır.

Opal Taşının Faydaları Nelerdir?

Opal taşının faydaları hem psikolojik hem de bedenselsağlık açısından oldukça önemlidir. Opal taşının faydaları arasında en çokbilinenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

·Kişinin hayattan daha çok zevkalmasını sağlar.

·Yaratıcılığı güçlendirici biretkiye sahiptir.

·Opal taşı, kişilerin daha iyimserbir yapıya sahip olmasını sağlar.

·Kişinin zihnini boşaltabilmesinisağlar.

·Odaklanma problemi yaşayankişilerde odaklanmaya yardımcı olur.

·Sezgilerinizi güçlendirmenizeyardımcı olur.

·Geçmişe takılı kalan kişilerin,geçmişte yaşadığı problemleri atlatabilmesi adına destekleyici bir etkiyesahiptir.

·Uyku problemlerine karşı yardımcıolur.

·Kişiyi cesaretlendirici etkisivardır.

·Dini inançları kuvvetlendirmeyidestekler.

·Şans arttırıcı özelliğe sahipti

·İletişim kurmayı daha kolay halegetirir.

·Aşk hayatında yaşanılanproblemlerin kolay çözümlenmesini sağlar.

·Üretkenliği arttırıcı özelliğibulunmaktadır.

OpalTaşı Ne İşe Yarar?

Opaltaşı kullananlar, bu taşın birçok konuda iyigeldiğini belirtmektedir. Doğal taşlar, bire bir tedavi yöntemi değil sadecedestekleyici taşlar olarak kullanılmaktadır.

·Detoks yapılırken daha hızlısonuçlar elde etmenizi sağlar.

·Pms döneminde ağrıların hafifletilmesindedestekleyicidir.

·Böbrek problemleri yaşayankişilerde tedaviyi destekleyici bir taştır.

·Kan hastalıkları olan kişilerdeiyileşme sürecini destekler.

·Parkinson hastalarında tedavisüresince rahatlatıcı bir etkisi mevcuttur.

·Anksiyete bozukluğu yaşayankişilerde tedaviyi destekleyici özelliğe sahiptir.

·Göz sağlığı için faydalıdır.

·Sindirimi düzenler.

·Sevgi ve şefkat taşı olarak dabilinmektedir.

·Kızgınlık duygusunu hafifletir.

·Saç ve tırnak sağlığı için faydalıetkilere sahiptir.

·Eklem ağrıları için faydalıdır.

·Doğum haritasında Merkür retrosuolan kişiler tarafından sürekli olarak kullanım sağladığında daha olumluetkiler elde eder.

Opal Taşı Nasıl Kullanılır?

Opaltaşı kullanımı için en çok dikkat edilmesigereken nokta, takı olarak kullanıldığında, taşın vücudunuza temas edecekşekilde tasarlanmış olmasıdır. Doğal taşları yüzük, kolye, küpe ve bileklikşeklinde kullanarak sürekli yanınızda taşıyabilirsiniz. Broş formunda da oldukçarağbet görmekte olan bir taştır. Fakat broşların ten ile temas etmiyor olması,taşın etkilerini düşürmektedir. Tesbih olarak da oldukça tercih edilmekte olanbir taştır. Takı olarak kullanmak istemeyenler ise, taş formu bozulmadanevlerinde süs olarak kullanabilirsiniz. Çocuklarınızın odasında veya çalışmaodanızda opal taşı bulundurabilirsiniz. Uyku problemleri için kullanılacağızaman taşın yastık altına koyulması ile uyku kalitesinin artması sağlanılabilir.Yüzük ise, sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Tesbih olarak kullanımsağlanırken, sol el ile kullanılması daha etkili olacaktır. Taş formunda ise,yine sol el ile tutulması taşın etkilerini arttıracaktır. Meditasyon esnasındayanınızda opal taşı bulundurmanız da odaklanmanızda daha yardımcı olacaktır.

OpalTaşının Anlamı Nedir?

Opaltaşının anlamı, değerli taş olarakbilinmektedir. Opal taşının adı Latince kökenli olan “Opalus” dan gelmektedir.Gökkuşağı taşı olarak da bilinmektedir. Opal taşı aslında adını Avusturalya’daçıkarılmış olduğu Opal madeninden almaktadır. Fakat Opal taşı için birçokkaynakta farklı rivayetlerde yer almaktadır. Bazı kaynaklara göre Opal taşı,Satürn’ün karısı olarak bilinen Ops ile bağlantılı bir taş olduğunubelirtmektedir. Başka bir rivayet ise; Yunan mitolojisi ile bağlantıkurmaktadır. Yunan tanrılarından olan Zeus’un gözyaşlarını barındıran bir taşolduğu öne sürülmektedir. Hindistan halkı ise bu taşın, başka tanrılartarafından baskı kurulduğu için taşa dönüştürülmüş olan bir gökkuşağı olduğunurivayet etmektedir. Panzehir taşı olarak da bahsedilmektedir.

OpalTaşının Özellikleri Nelerdir?

Birçok farklı özelliği bünyesinde barındıran Opal taşınınözellikleri en bilinen özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

·Isıya karşı dayanıklı bir taştır.

·Vücut ısısına göre renkdeğiştirebilme özelliğine sahip olan nadir taşlardandır.

·Sertlik oranı düşüktür.

·İçerisinde ışıltılar bulunmaktadır.

·Yüze yakın farklı türü vardır.Sekiz tanesi en çok bilinen türleridir.

·Silis grubuna ait olan bir kuvarstaşıdır.

·Yağlı ve cam gibi bir görüntüyesahiptir.

·İçerisinde silica küreleri yeralmaktadır.

OpalTaşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Opaltaşının gerçek olup olmadığını anlamak için tercihedilebilecek yöntemler bulunmaktadır. Gerçek opal taşının içerisinde tek renkolmaz. Taşın içinde tek renk mevcutsa sahtedir. Sahte opal taşlarının rengigenelde sisli görünür. Gerçek opal taşlarının özgülağırlık değeri 1,9 ile 2,23 arasındadır. Sahte opal taşlarının ağırlığı isegenellikle 1,5 altında çıkacaktır.

OpalTaşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Opaltaşının burcu özellikle terazi olarak bilinsede aslında her burca sahip kişilerin kullanabileceği bir taştır. Terazi burcu,opal taşını kullanırken uyumlu olduğu diğer taşlar ile beraber kullanmalıdır.Terazi burcunun diğer taşları pembe kuvars, safir, malakit ve turkuaz taşıdır.Opal taşı, kalp çakrası ve boğaz çakrası ile de uyumlu olan bir taştır.

OpalTaşının Nasıl Temizliği Nasıl Yapılır?

Opaltaşının temizliği için farklı birkaç yöntemmevcuttur. Her doğal taş aynı işlemler ile temizlenemez. Taşlar ilk aldığın zamanve sonrasında belirli zaman aralıklarında temizlenerek, taşın enerjisi dengelenmelidir.Temizleme işlemi, doğal taş kullanımında en önemli noktalardandır. Başkalarınınenerjisinden de taşların arındırılması gerekmektedir. Genellikle temizlemeişlemi yapılırken dört elementten yararlanılmaktadır. Taşın temizliğiyapılırken, taşın sahip olduğu özellikler ve sertlik derecesi oldukçaönemlidir. Opal taşının temizliğini; akan suyun altında yaklaşık beş dakikakadar tutularak yapılabilir. Bir kabın içerisine tuzlu su veya deniz tuzukoyup, taşın ortalama on dakika kadar suyun içerisinde bekletilmesi de taşıntemizlenmesini sağlamaktadır. Topraklama işlemi ile de taş temizlenebilir.Topraklama işleminde, taşın toprağa gömülmesi gerekmektedir. Toprağa gömülentaş, 24 saat boyunca toprakta bekletilir. Topraktan çıkartılan taş, sadeceüzerindeki topraktan temizlenmesi için suda durulanabilir. Tütsü yardımı ile dedoğal taşlar kolaylıkla temizlenebilmektedir. Tütsüyü yakarak, birkaç dakikaboyunca tütsünün dumanında taşın gezdirilmesi yeterli olacaktır. Diğeryöntemlerden biri ise mum ile temizlemedir. Mumu yakıp taşın yanına koyulasıile temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Evde kullanım tercih edilen tuzlambası ile taşların tuz lambasının yanına koyulması da taşların temizlenmesinisağlayacaktır. Her temizleme seansında aynı işlem ile temizleme yapılmasınagerek yoktur. Bir temizleme işlemini tütsü ile yaptığınız için bir sonrakitemizleme işlemini de tütsü ile yapmanız gerekmez.

OpalTaşının Fiyatı Ne Kadar?

Opaltaşının satış fiyatı, taşın özelliklerine göredeğişkenlik gösterebilmektedir. Opal taşının büyüklüğü, şekli ve ağırlığı fiyatdeğişikliklerine sebep olmaktadır. Bunların yanı sıra, taşın farklı türleriolduğu için her birinin fiyatında değişiklikler gözlemlenebilir. Taşın kökenide fiyatı değiştiren durumlar arasında yer almaktadır. Taşın farklı renge sahipolması da fiyatın değişiklik göstermesinin sebepleri arasında yer almaktadır.Ham taş, kütle veya takı olarak opal taşlarının fiyat aralığı ortalama olarak50-300 TL arası değişiklik gösterebilmektedir. Alacağınız takıda kullanılanaltın da ürünün fiyatını arttırabilmektedir.

Opal Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6614

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.